8ο Φεστιβάλ Φράουλας


Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 8ο Φεστιβάλ Φράουλας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Γήπεδο Αναγέννησης στη Δερύνεια (Κύπρος-επαρχία Αμμόχωστου). Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους Φραουλο-παραγωγούς και το Δήμο Δερύνειας. 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, ''οι φραουλοπαραγωγοί και οι σύζυγοί τους ετοιμάζουν πυρετωδώς τα παρασκευάσματα της φράουλας, όπως λικέρ, μαρμελάδα και χυμό, που θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο που θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Φράουλας που αρχίζει στις 19.30 το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου''.

Πρόσθεσε ότι ''προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται και φέτος στο Φεστιβάλ, τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου Δερύνειας προετοιμάζονται με τα δικά τους περίπτερα και θα πωλούν φαγητά, ποτά και διάφορα άλλα παρασκευάσματα φράουλας''. Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ακόμα ότι το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.


Εξάλλου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκη Στέκα Αρτέμη ανέφερε ότι ''κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα παραλαμβάνουν δωρεάν κουπόνι, το οποίο θα παρουσιάζουν στα περίπτερα των φραουλο-παραγωγών για να παραλάβουν τις δωρεάν φρέσκες φράουλες και τις μαρμελάδες. Για τα παιδιά θα υπάρχουν κουπόνια για να πάρουν δωρεάν παγωτό φράουλας''.

Σημείωσε ότι ''στο Φεστιβάλ θα υπάρχει παιδική γωνιά και οι υπεύθυνες άρχισαν ήδη να προετοιμάζουν τις χειροτεχνίες και τα παιγνίδια με τα οποία θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους. Θα υπάρχει ακόμα ζωγραφική προσώπου και τα παιδιά θα μπορέσουν να βάψουν το πρόσωπό τους με τα χρώματα και το σχέδιο της φράουλας''.

Η κ. Αρτέμη είπε επίσης ότι στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν διάφορα περίπτερα από τα οποία ο κόσμος θα μπορεί να αγοράσει διάφορα είδη φαγητού, καθώς και άλλα κυπριακά εδέσματα.

Ανέφερε, τέλος, ότι ''το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ Φράουλας έχουν αναλάβει οι τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δέσποινα Ολυμπίου και Γεωργία Χρίστου, οι οποίοι θα προσφέρουν στο κοινό μια αξέχαστη φαντασμαγορική βραδιά''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου