Κατανάλωση Καφέ και Μακροζωία


Παραδοσιακά, η καφεΐνη θεωρείται ανθυγιεινή ουσία. Ωστόσο, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η κατανάλωση καφέ ενδέχεται ενισχύει τη μακροζωία.
Η μελέτη διεξήχθη ανάμεσα σε 400.000 ανθρώπους, μεταξύ 50 και 71 ετών, και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση καφέ, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες θανάτου από διάφορες ασθένειες. Αυτές περιλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, εγκεφαλικά, διαβήτη, μολύνσεις, αλλά όχι το καρκίνο.
Η αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine, διεξήχθη υπό το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και Υγείας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο καφές δεν αποτελεί το κύριο αίτιο της μείωσης του κινδύνου θανάτου, αλλά ορισμένα συστατικά του συνδέονται με επί μέρους οφέλη.


Οι συμμετέχοντες ταξινομήθηκαν ανάλογα με τη ποσότητα καφέ που πίνουν σε καθημερινή βάση και συγκεκριμένα σε εκείνους που πίνουν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα και σε εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.
Εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερο καφέ είχαν λιγότερες πιθανότητες θανάτου από διάφορες παθήσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αντιοξειδωτικά και το μαγνήσιο που εμπεριέχονται στο καφέ αποτελούν συστατικά οφέλη για την υγεία, και όχι η καφεΐνη.
«Αυτή η σημαντική έρευνα παρέχει τα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ, 4-5 φλιτζανιών την ημέρα, είναι ασφαλής και σχετίζεται με διάφορα οφέλη της υγείας», τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της βρετανικής ένωσης καφέ.

ΠΗΓΗ: nutrimed.gr +
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου