Βρέθηκε DNA αλόγου σε παριζάκι του ΑΒ Βασιλόπουλου


Την προληπτική απόσυρση προϊόντος με την εμπορική ονομασία «ΑΒ Παριζάκι» ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία και κατόπιν εργαστηριακή ανάλυση στο προϊόν (συσκευασίας βάρους 330γρ.) κατά την οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA ποσοστό
 < 1% και > 0.1% ).  Το τρόφιμο που παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». έφερε στοιχεία επί της επισήμανσης «ανάλωση πριν από 05/06/2013». Με πρωτοβουλία της εταιρείας, το προϊόν ανακλήθηκε προληπτικά ήδη από την 1η Μαΐου.



Πρόκειται για προϊόν που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία ΝΙΚΑΣ για λογαριασμό του ΑΒ Βασιλόπουλου. Πιθανή λοιπόν η επιμόλυνση του δείγματος καθώς παράχθηκε (σύμφωνα με πληροφορίες του Food-isimo) στην ίδια μηχανή που παράγεται και το παριζάκι ΝΙΚΑΣ (χοιρινό), το οποίο βρέθηκε κι αυτό πρόσφατα με ίχνη DNA αλόγου! Περιμένουμε κ την επίσημη ανακοίνωση του ΑΒ κ θα σας ενημερώσω.

FOOD-ISIMO -  http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. άλλο ένα άλογο στο τραπέζι μας προσφορά από ότι φαίνεται του Νίκας έστω και με ταμπελάκι ΑΒ αυτή τη φορά. Άντε Νίκας και Υφαντής μας κάνανε να χλιμιντρίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή