Ο ΕΦΕΤ πήρε το '' Όπλο '' του...!


Την ανάκληση τριών προϊόντων ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα πρόκειται για φασολάκια, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού, φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων και Χαλβά παραδοσιακό χειροποίητο με αμύγδαλα στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη αραχίδων), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Τα φασολάκια κυκλοφορούν με την εμπορική επωνυμία «Φασολάκια πολύ λεπτά Carrefour, 220
gr», σε γυάλινες συσκευασίες (βαζάκια) των 446 ml, καθαρού συνολικού βάρους 400 gr και καθαρού στραγγισμένου βάρους 220 gr. Έχουν παραχθεί στην Γαλλία και διακινούνται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ.

Τα φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου διακινήθηκαν στη Λάρισα από την επιχείρηση «Δημ. Γ. Μούλιας, Εμπορία Ξηρών Καρπών και Καφέδων». Το προϊόν αφού αποσυσκευάστηκε, διακινήθηκε κυρίως χύμα.

Το προϊόν «Χαλβάς παραδοσιακός χειροποίητος με αμύγδαλα» σε συσκευασίες των 400g. Για όλα τα παραπάνω προϊόντα ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εταιρείες την άμεση ανάκληση / απόσυρσή τους ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου