Νέο διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένο γάλα ξέσπασε στην Κίνα!


Περισσότεροι από 26 τόνοι γάλακτος σε σκόνη κατασχέθηκαν στην Κίνα, επειδή ήταν μολυσμένοι με μελαμίνηΤο γάλα σε σκόνη κατείχε εταιρεία παρασκευής παγωτού, το οποίο είχε προμηθευτεί από άλλη εταιρεία στη νότια περιοχή Γκουανγκξί, το Μάρτιο. Τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη είχε πληρώσει η εταιρεία παγωτού σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα της αγοράς.

Η μελαμίνη είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών και προστίθεται στο γάλα για να παραπλανήσει τους επιθεωρητές όσον αφορά την ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχεται σε αυτό.
Στην αγορά δεν διοχετεύτηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα, που να έχουν παρασκευαστεί από την σκόνη γάλακτος καθώς η εταιρία έκλεισε για συντήρηση ρουτίνας λίγο αφότου αγόρασε τη σκόνη.

Στελέχη τριών εταιριών κρατούνται ως ύποπτα για συμμετοχή στην υπόθεση, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua.
Η Κίνα ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι τουλάχιστον το 20% των εγχώριων γαλακτοπαραγωγικών μονάδων θα χάσουν την άδεια λειτουργία τους, μετά τους ελέγχους που έγιναν σε μονάδες παραγωγής φρέσκου και βρεφικού γάλακτος.
Τρία παιδιά πέθαναν αυτό τον μήνα αφού κατανάλωσαν γάλα μολυσμένο με νιτρικό άλας, σε μία υπόθεση την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε σκόπιμη δηλητηρίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου