"Αλλαγή φρουράς" στον ΕΦΕΤ

Τα καθήκοντα του ανέλαβε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων-ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας. Η τελέτη παράδοσης-παραλαβής έγινε στα γραφεία του Φορέα, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Χρήστου Αηδόνη.

«Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο έργο του νέου προέδρου. Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει δυναμικά το έργο του, με στόχο την ασφάλεια των τροφίμων που φτάνουν στους καταναλωτές», είπε ο κ. Αηδόνης.
Από την πλευρά του, ο κ. Μίχας αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη τους και τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι πολίτες στοχεύει να υλοποιήσει τη συνεργασία όλων των φορέων «για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων». 


Ο Γιάννης Μίχας από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Νομάρχης Πειραιά και ασχολήθηκε με τον τομέα του ελέγχου και της προστασίας των τροφίμων.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την οκταετία 2003-2010, πραγματοποιήθηκαν από την Νομαρχία περισσότεροι από 175.000 έλεγχοι, με αποτέλεσμα την κατάσχεση, ή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε πάνω από επτά εκατομμύρια τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων.


2 σχόλια:

  1. Μακρυά τέτοια άτομα από τον χώρο των τροφίμων!
    Δείτε το link που μου έστειλε ένας ανγνώστης στο e-mail μου...

    http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/09/blog-post_7925.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Lidl "έφαγαν" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ

    "Tο γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E-coli και του γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα", σχολίασε για την παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ ο Ν. Χουντής.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν θα ήθελε να πιστέψει αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σε όλο το Διαδίκτυο, ότι "ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E-Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρεια Ελλάδα"

    link :http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=627892

    ΑπάντησηΔιαγραφή