Είναι πλέον διαδεδομένο και ευρέως αποδεκτό ότι η κατανάλωση ψαριού έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας με πιο βασικό (ίσως) αυτό της προστασίας των αγγείων μας. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο “American Journal of Clinical Nutrition”, η κατανάλωση ψαριού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τις γυναίκες, αφού τις προφυλάσσει από τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων!
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη (Δανία), διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 2-3 φορές ψάρι την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ιδιαίτερα οι επιστήμονες συστήνουν την κατανάλωση ψαριών πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα (σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες κ.α). Τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της συγκέντρωσης λιπιδίων στο αίμα. Στην Ελλάδα οι νεές κυρίως νοικοκυρές δεν είναι τόσο εξοικειωμένες με το ψάρι (θεωρούν ότι είναι δύσκολο στην προετοιμασία του και ότι απαιτεί χρόνο), αλλά ίσως είναι καιρός να γίνουν!
Σχετικά άρθρα :
Ω-3 και Ω-6 : Απαραίτητα λιπαρά οξέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου