Εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης των πτηνών στην Κίνα


Ο ιός της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 εξαπλώθηκε σε μια νέα επαρχία, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα που αναφέρει ότι δύο άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό στην επαρχία Χενάν που βρίσκεται δυτικά της κεντρικής εστίας της νόσου. "Δύο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθές Κυριακή (14/04) στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας", σύμφωνα με το πρακτορείο.
Μέχρι χθες, η παρουσία στον άνθρωπο του ιού Η7Ν9 παρέμενε περιορισμένη σε τρείς επαρχίες της ανατολικής Κίνας (Σιντζιάνγκ, Γιανγκσού και Ανχούι) και εντός των ορίων του δήμου της Σανγκάης, της μητρόπολης της ανατολικής Κίνας.



Ωστόσο χθες το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στο Πεκίνο, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν πως ένα επτάχρονο κορίτσι, οι γονείς του οποίου εμπορεύονται πουλερικά, είναι φορέας του ιού και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σταθεροποιημένη.

Συνολικά, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του Η7Ν9 πριν από δύο εβδομάδες, 51 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τους οποίους οι ένδεκα απεβίωσαν.
Ενώ οι επιστήμονες δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν ακόμα αν το νέο αυτό στέλεχος του ιού μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πηγή : http://www.mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Πριν από τα πρόσφατα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Κίνα, το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο. Όπως για το στέλεχος Η5Ν1, το πιο σύνηθες της γρίπης αυτής, οι επιστήμονες φοβούνται μήπως μια μετάλλαξη του ιού επιτρέψει τη μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως δεν υπάρχει «καμιά ένδειξη» μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Οι 19 άνθρωποι που είχαν καθημερινή επαφή με τους δύο ασθενείς στην επαρχία Χενάν δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα, αναφέρει το Νέα Κίνα. Οι δύο ασθενείς είναι ένας 34χρονος μάγειρας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας 65χρονος αγρότης που η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί. Το Πεκίνο, μια πρωτεύουσα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων κατοίκων στη βόρεια Κίνα, απέχει τουλάχιστον χίλια χιλιόμετρα από την Σανγκάη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή