Κίνα: Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 αυξάνει σε 10 τα ανθρώπινα κρούσματα


Ένας ακόμη άνθρωπος προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 στην Κίνα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της ανατολικής επαρχίας Ζεγιάνγκ, αυξάνοντας σε δέκα τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα, τον δέκατο που προσβάλλεται από τον ιό αυτό, ο οποίος κατά το παρελθόν ουδέποτε είχε μεταδοθεί σε άνθρωπο. Στους δέκα ασθενείς, τρείς πέθαναν, εκ των οποίων δύο στη Σανγκάη και ένας στην Ζεγιάνγκ. Η γειτονική επαρχία Γιανγκσού επλήγη επίσης από αυτή τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών.



Εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν τη σημασία να βρεθούν τα αίτια της λοίμωξης και ο τρόπος μετάδοσής της στον άνθρωπο, πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) απέκλεισε χθες τον κίνδυνο μιας πανδημίας καθώς διερευνά τον ιό Η7Ν9, αφού μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξεις πως ο ιός αυτός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο ΠΟΥ εξετάζει την εκδοχή οι προσβληθέντες από τον ιό Η7Ν9, να ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον ιό αυτό.

Στο Πεκίνο, το δημοτικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει το νέο στέλεχος της γρίπης να πλήξει την πρωτεύουσα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.

Το Νέα Κίνα μετέδωσε παράλληλα ότι ένας ασθενής που είχε προσβληθεί από γρίπη Η1Ν1 πέθανε στην κεντρική επαρχία Χιουνάν.

Η γρίπη Η1Ν1, που επίσης ονομάζεται γρίπη των χοίρων, εξέλαβε διαστάσεις πανδημίας το 2009 και το 2010, προκαλώντας αρχικά τον θάνατο πολλών δεκάδων νεκρών στο Μεξικό. Ωστόσο αυτό το στέλεχος του ιού αποδείχτηκε λιγότερο θανατηφόρο σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες εποχικές γρίπες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου