Black Box : ο 1ος διαγωνισμός κρεοπωλών

Το ενδιαφέρον του εκθεσιακού κοινού κέρδισε ο 1ος διαγωνισμός κρεοπωλών Black Box που διοργανώθηκε από το περιοδικό MEAT PLACE και την εταιρεία PROVIL, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης MEAT DAYS. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) και εντυπωσίασε τον κόσμο για την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των κρεοπωλών.

Ο διαγωνισμός, που είχε ως στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των επαγγελματιών του κλάδου, περιελάμβανε εκ μέρους κάθε διαγωνιζόμενου, την επιτόπου παρασκευή και παρουσίαση ενός κρεατοσκευάσματος, με υλικά που του δόθηκαν από την επιτροπή και βρίσκονταν κλειστά σε ένα μαύρο κουτί (Black Box).

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονταν ένα είδος κρέατος (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, πουλερικά), λαχανικά, καρυκεύματα αλλά και άλλα απαραίτητα υλικά που θα είχαν προεγκριθεί από την επιτροπή. Κάθε διαγωνιζόμενος έπρεπε να ετοιμάσει και να παρουσιάσει το κρεατοσκεύασμα, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατάλληλο για να τοποθετηθεί στη βιτρίνα της λιανικής κρέατος.

Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν τα εξής:

•        Η δημιουργικότητα και η φαντασία.
•        Η διαχείριση του κρέατος.
•        Η λαχταριστή εικόνα του κρεατοσκευάσματος.
•        Η ευκολία στην προετοιμασία.

13 ήταν οι κρεοπώλες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Τρεις από αυτούς συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία αλλά όλοι οι συμμετέχοντες επαινέθηκαν για τις δημιουργίες τους και ξεχώρισαν για το ταλέντο και την πρωτοτυπία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήταν νέοι άνθρωποι γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη και το μεράκι της νέας γενιάς κρεοπωλών για τη δουλειά τους και την περαιτέρω εξέλιξη του επαγγέλματός τους.

Οι τρεις πρώτοι είναι οι εξής:

1. Χρυσή διάκριση:  Αθανασία Καμπούρη / Κατάστημα Καμπούρη / Σέρρες
2. Αργυρή διάκριση: Βασίλης Πατσούρας / Κατάστημα Μαρτάκης – Τσεκούρας / Βριλήσσια & Γαλάτσι
3. Χάλκινη διάκριση: Φραγκίσκος Ρούσσος / Κατάστημα Ρούσσος Φραγκίσκος / Ζωγράφου

Έπαινο έλαβαν οι εξής:

- Ρούσσος Θεόδωρος / Κατάστημα Ρούσσος Θεόδωρος / Αθήνα
- Καφρίτσας Θανάσης / Κατάστημα Καφρίτσας / Ν. Πεντέλη
- Χατζηλιάδης Αναστάσιος / Κατάστημα Κρεοπωλείο ο Μάκης / Π. Φώκαια
- Βερτούδος Κωνσταντίνος / Κατάστημα Κρεαταγορά Βερτούδος /Ηράκλειο Κρήτης
- Σταυρακάκης Γιάννης / Κατάστημα Ρούπα / Αργυρούπολη
- Σαραγούδας Κωνσταντίνος / Κατάστημα Σαραγούδας / Ραφήνα
- Νταβέλη Μαρία / Κατάστημα Παραδοσιακό Κρεοπωλείο / Μελίσσια
- Σερέτης Ελευθέριος / Κατάστημα Σερέτης / Α. Πατήσια
- Διονύσης Σεϊτνολάρη / Κατάστημα Κρεαταγορά Άνοιξης / Χαλάνδρι – Καπανδρίτι
- Μιχαλιτσιάνου Ελευθερία / Κατάστημα Love Meat  / Αγία Μαρίνα

Η κριτική επιτροπή που αποτελούντο από τους κ.κ. Δημήτρη Γαλανάκη - πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Καλαμάτας και σύμβουλο της ΠΟΚΚ, Αικατερίνη Βενιζέλου - μέλος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας «Οι Ταξιάρχες», Νικόλαο Τσιόλτα – Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης,  Χριστίνα Σούρρα - αρχισυντάκτρια περιοδικού MEAT PLACE και Δημήτρη Γκαρμπούνη - πρόεδρο Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, το περιοδικό για την αγορά κρέατος MEAT PLACE και η εταιρεία PROVIL συγχαίρουν όλους τους διαγωνιζόμενους για τις αξιόλογες δημιουργίες τους και τους εύχονται να συνεχίσουν έτσι δυναμικά να αναδεικνύουν μέσω του ταλέντου τους τις επιχειρήσεις τους.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το διαγωνισμό και στιγμιότυπα από τη διαδικασία θα βρείτε στο τεύχος Νοεμβρίου (Ν. 50) του περιοδικού MEAT PLACE.

Πηγή : meatplace.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου