Στο Σκλαβενίτη τα Makro Cash & Carry

Αποχωρεί από την Ελλάδα ο γερμανικός όμιλος Makro προχωρώντας στην πώληση τόσο των χονδρεμπορικών δραστηριοτήτων όσο και των ακινήτων του.βΤην εμπορική δραστηριότητα της πολυεθνικής αποκτά ο Σκλαβενίτης ενώ τα ιδιόκτητα ακίνητα περνούν στην Grivalia (πρώην Eurobank Properties) από την οποία ο Σκλαβενίτης θα τα εκμισθώσει. Το σύνολο του deal εκτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά τη μεταβίβαση των ακινήτων.
Με την απόκτηση της Makro ο Σκλαβενίτης αυξάνει ακόμα περισσότερο τα μερίδια αγοράς της και υλοποιεί τη στρατηγική διείσδυσής της σε νέες αγορές και δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση του 60% της κρητικής Χαλκιαδάκης από τη Βερόπουλος.

Από την πλευρά της η Μakro βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σε αναζήτηση αγοραστή για τις δραστηριότητές της (είχαν γίνει επαφές και με Βερόπουλο) καθώς είχε λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.
Grivalia: "Συζητάμε με Σκλαβενίτη, όχι με Makro"
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου η Grivalia επιβεβαιώνει την ύπαρξη συζητήσεων με τον όμιλο Σκλαβενίτη αλλά όχι με την Makro Cash & Carry. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Grivalia Properties AEEAΠ ανακοινώνει σε συνέχεια ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων τα οποία έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες ότι δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη Makro Cash & Carry ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της, Η εταιρεία στα πλαίσια του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού της κεφαλαίου βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη, καθώς και με άλλους ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επίτευξης τελικής και οριστικής συμφωνίας, η εταιρεία θα προβεί ως οφείλει στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό βάσει της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας».

Πηγή : News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου