Με επιτυχία έγινε η ημερίδα της Π.Ε.ΤΕ.Τ. στο πλαίσιο της MEAT DAYS 2014

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία-Καινοτομία στην επεξεργασία κρέατος-κρεατοσκευασμάτων και γαλακτοκομικών» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.) στο πλαίσιο των εκθέσεων MEAT DAYS 2014, DAIRY EXPO και FROZEN FOOD, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 1, 2 & 3 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Τα θέματα της ημερίδας που ανέπτυξαν διεξοδικά με ομιλίες τους οι ειδικοί στον κλάδο των τροφίμων (τεχνολόγοι τροφίμων, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές και κτηνίατροι) ήταν τα ακόλουθα :

Πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις αναφορικά με τη διάθεση παρασκευασμάτων κρέατος, νέα καινοτόμα προϊόντα κρέατος, φυσικά πρόσθετα στο κρέας και τα προϊόντα του, εφαρμογή καινοτομικών τεχνικών DNA στην ιχνηλασιμότητα και πιστοποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων, καινοτόμες χρήσεις πολυφαινολών ελιάς ως φυσικά αντιοξειδωτικά – αντιμικροβιακά συστατικά και ως ενισχυτές ζύμωσης σε γαλακτοκομικά προϊόντα και αλλαντικά, τεχνολογία γαλακτοκομικών προϊόντων, γαλακτοκομικά παραδοσιακά προϊόντα, μείωση του λίπους στο παγωτό – ο ρόλος της υπερδιήθησης.

Η διοίκηση της Π.Ε.ΤΕ.Τ ευχαριστεί θερμά τη διοργανώτρια εταιρεία των τριών εκθέσεων omind Creatives για την φιλοξενία και προβολή της ημερίδας και όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που υπέδειξαν.

Ειδικότερα ευχαριστεί την Γενική Διευθύντρια του Σ.Ε.Β.Τ. κ.  Βάσω Παπαδημητρίου για τον χαιρετισμό της και τους εξαιρετικούς ομιλητές που τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, Θεόδωρο Καλλίτση, Κτηνίατρο Phd,MSc, Ιωάννη Αμβροσίάδη, Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης, Νικόλαο Σολωμάκο, Επ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αναγνωστή Αργυρίου, Phd Ερευνητή, Ιωάννη Γιαβάση, Επ. Καθηγητή T.E.I. Θεσσαλίας, Θεόφιλο Μασούρα, Επ. Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Σπυρίδωνα Κουλούρη, Καθηγητή Εφαρμ. Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Θωμά Ζαφειρίαδη, MSc Τεχνολόγο Τροφίμων-Κτηνίατρο.

Η διοίκηση της Π.Ε.ΤΕ.Τ. δεσμεύεται να συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοιες δράσεις στην κατάρτιση και επιμόρφωση τόσο των μελών της όσο και όλων των εμπλεκομένων με τα τρόφιμα, καθώς και να δημιουργεί ζωντανούς διαύλους επικοινωνίας της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων με τις παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Πηγή : Meatplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου