Τεχνητή η έλλειψη σοκολάτας > Ανοίγει ο δρόμος για την μεταλλαγμένη

Έλλειμμα στην παραγωγή κακάο βλέπουν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας.
Όπως αναφέρουν οι εταιρείες το 2013 παρουσιάστηκε έλλειψη 70.000 τόνων κακάο στη ζήτηση της σοκολάτας ενώ για το 2020 προβλέπουν η έλλειψη αυτή να φτάσει μέχρι και το 1 εκατ. τόνους. Αιτία, όπως διατείνονται οι ειδικοί η μεγάλες ξηρασίες που πλήττουν δύο χώρες την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα (Δυτική Αφρική) χώρες οι οποίες συμβάλλουν στο 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο.
Αυτό τουλάχιστον λένε οι εταιρείες. Στην πραγματικότητα Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα προμηθεύουν το 46% της παγκόσμιας ανάγκης σε κακάο (δείτε την παγκόσμια παραγωγή κακάο στο σχετικό πίνακα) αλλά αυτό τους είναι αρκετό για να προωθήσουν το μεταλλαγμένο κακάο.

Όπως εξηγεί ο περιχαρής εκφωνητής του ρεπορτάζ (στο βιντεο που σας επισυνάπτω) οι ειδικοί έχουν τη λύση έτοιμη : Το γενετικά μεταλλαγμένο κακάο θα είναι όχι μόνο απρόσβλητο από οθώνειες αλλά επιπρόσθετα παράγει εφτά φορές περισσότερο κακάο από τις κανονικό.
Έτσι σε λίγα χρόνια οι σοκολάτες που θα τρώμε θα έχουν γενετικά μεταλλαγμένο κακάο εάν δεν έχουν ήδη χωρίς να έχει διαρρεύσει για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου