Ρόδι και πράσινο τσάι κατά του καρκίνου

Οι τροφές που ανήκουν στις επονομαζόμενες «υπερτροφές», με βάση πολλές έρευνες παρουσιάζουν έντονη αντικαρκινική δράση. Μάλιστα σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έχουν άμεση επίδραση σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη.

Ο λόγος για το ρόδι, το μπρόκολο, το πράσινο τσάι και τον κουρκουμά. Ερευνητές στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες τροφές είναι απαραίτητες στα άτομα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή κάνουν θεραπεία με ακτινοβολίες για καρκίνο του προστάτη, επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.


Η μελέτη είχε διάρκεια έξι μηνών και μετά το τέλος της διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που είχαν εντάξει τις συγκεκριμένες τροφές στη διατροφή τους, παρουσίαζαν μειωμένα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) σε ποσοστό 63%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Robert Thomas, σύμβουλο ογκολόγο στα νοσοκομεία Bedford και Addenbrooke's στο Κέμπριτζ, η μελέτη δεν εντόπισε καμία παρενέργεια από την ένταξη των τροφών αυτών στη διατροφή των ασθενών. Μάλιστα, μετά το τέλος της μελέτης οι ασθενείς που προχώρησαν σε δυνητικά τοξικές θεραπείες ήταν πολύ λιγότεροι από το αναμενόμενο.

Κατά καιρούς, οι πολυφαινόλες έχουν συνδεθεί με την απομάκρυνση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών και καταστάσεων, όπως η άνοια, η υψηλή χοληστερόλη, η αρθρίτιδα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η γήρανση του δέρματος και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Χημική Εταιρεία στο Σικάγο.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου