Ως Υπερτροφή μπορεί γενικά να χαρακτηριστεί ένα τρόφιμο που παρά
το μικρό του καθαρό βάρος έχει ένα μίγμα θρεπτικών συστατικών (ευεργετικών για
τον οργανισμό μας) σε μεγάλες δόσεις. Τέτοιες τροφές είναι : Η σπιρουλίνα, το
ιπποφαές (έχει 15 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι), ο
λιναρόσπορος, το Κινόα, τα μύρτιλλα καθώς και τα εξής : η ΖΕΑ, το
ελαιόλαδο, τα ψάρια, τα όσπρια, τα μή επεξεργασμένα δημητριακά, το σκόρδο, το
κρεμμύδι, το κακάο (από την αρχαιότητα γνωστό ως το ρόφημα της νιότης), η πρόπολη,
τα άγρια χόρτα, το σιταρόχορτο και πλήθος άλλων που συναντώνται στην Ελληνική
κουζίνα και διατροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου