Star Trek : Τώρα και σε κρασί.....

Μια σειρά από συλλεκτικά κρασιά που οι ετικέτες τους είναι στολισμένες με ρετρό εικόνες από την τηλεοπτική σειρά Star Trek του 1966, αποφάσισε να λανσάρει ένα οινοποιείο στην Καλιφόρνια για να συμπέσει με την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας «Star Trek: Into Darkness» το καλοκαίρι του 2013.

Μιας και τόσο η σειρά όσο και οι ταινίες στηρίζονται στην επιστημονική φαντασία επιλέχτηκαν ιδιαίτερες και σπάνιες ποικιλίες και θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών μόλις 1.701, από το κόκκινο Merlot, το Sangiovese και το Cabernet Franc.

Οι ετικέτες του κρασιού, σχεδιάστηκαν από τον Juan Ortiz, ο οποίος  θα αποτίσει φόρο τιμής σε τρία από τα πιο δημοφιλή επεισόδια μεταξύ των φανατικών του Star Trek: “The City on the Edge of Forever” “ The Trouble with Tribbles ” και “Mirror Mirror”.

Δεν είναι το πρώτο κρασί που εμπνέεται από μια σειρά στην τηλεόραση ή μια κινηματογραφική ταινία. Πρόσφατα, το σινεμά Alamo Drafthouse στο Τέξας κυκλοφόρησε ένα Chianti και ένα Pinot Grigio εμπνευσμένο από την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών».

Πέρυσι, το ίδιο σινεμά κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από κρασιά για την 25η επέτειο της ταινίας “Princess Bride”. Τα κρασιά Star Trek, εν τω μεταξύ, είναι διαθέσιμα στον ισότοπο Vinport.com προς 25 δολάρια ανά φιάλη και ταιριάζουν γευστικά με την πίτσα, τα ψητά κρέατα και τα λαχανικά. 

Πηγή: AFP - Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου