Το “θρίλερ” συνεχίζεται...


Μόλυνση παιδιών από το βακρήριο E.coli (πιθανότατα από γερμανικό κρέας) στη Γαλλία. Η κατάσταση της υγείας ενός από τα 8 παιδιά που νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Στην Ιταλία κατασχέθηκαν 5 τόνοι κρέατος της γαλλικής εταιρείας SEB.

Η κατάσταση της υγείας ενός από τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από ένα στέλεχος του βακτηριδίου E.coli και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της βόρειας Γαλλίας έχει χειροτερέψει, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν.
Συνολικά 8 παιδιά έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν κατεψυγμένα βοδινά μπιφτέκια τα οποία είχαν αγοραστεί από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Οι υγιεινομικοί υπεύθυνοι πάντως δεν συνδέουν αυτό το στέλεχος με τον τύπο του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, και ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από φύτρες φασολιού.


Τα παιδιά, ηλικίας από 20 μηνών εώς 8 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα όπως αιμορραγική διάρροια. Ένα από αυτά έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά αυτά με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας «Steaks Country», τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.
Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε χθες εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης χθες Πέμπτη διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.


Δείτε το video των ειδήσεων :
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=x_z_yh_p_w_sj4_sk%3d

Εξάλλου σήμερα (17/06) οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 5 τόνους μπιφτεκιών και κεφτέδων της γαλλικής εταιρείας SEB, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας.
«Οι αστυνομία κατέσχεσε χθες Πέμπτη το απόγευμα 1.570 πακέτα του ενός κιλού μπιφτεκιών και 4.000 πακέτα των 900 γραμμαρίων κεφτέδων (συνολικά περίπου 5 τόνοι) της μάρκας «Steaks Country».
Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν στη Βερόνα από το κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων του Lidl το οποίο «συνεργάστηκε απόλυτα» με τις αρχές και «απέσυρε από τα σουπερμάρκετ τα ύποπτα προϊόντα», πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας.
Και άλλα μπιφτέκια και κεφτέδες της ίδιας μάρκας αναμένεται να κατασχεθούν σήμερα (17/06). Τα προϊόντα αυτά θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας για να «ερευνηθεί η παρουσία μολυσματικών βακτηριδίων» στο κρέας, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου