Ρουμανία: Πληγή στο εμπόριο μας το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας

Αγώνα δρόμου για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων αγορών κάνουν πλέον οι ρουμανικές αρχές μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, στο οποίο ενεπλάκησαν –μεταξύ άλλων- δύο σφαγεία στη Ρουμανία. Όπως μετέδωσε το ρουμανικό πρακτορείο Agerpres, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα κάνει λόγο για σημαντικό πλήγμα των ρουμανικών προϊόντων και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης σ’ αυτά.




Σ' αυτό το πλαίσιο ανέθεσε στο υπουργείο Γεωργίας την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπομπές από γαλλικούς και βρετανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα δύο "ύποπτα" ρουμανικά σφαγεία, προκειμένου να αποδειχθεί ότι τα σφαγεία τηρούσαν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και πραγματοποιούν τη σωστή σήμανση στο κρέας που διαθέτουν στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Γεωργίας Ντάνιελ Κονσταντίν δηλώνουν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ΕΕ για τον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο και την επιβολή κυρώσεων.
Πριν από λίγες ημέρες ο ρουμάνος πρωθυπουργός δήλωσε “εξοργισμένος” με τις κατηγορίες κατά της Ρουμανίας ενώ οι αρχές υποστήριξαν πως από τους ελέγχους στα δύο σφαγεία δεν πρόεκυψε καμιά παρατυπία και πως είχαν μπει οι σωστές ετικέτες στα πακέτα κρέατος.
Η Ρωσία πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι προϊόντα στα οποία είχε εντοπιστεί κρέας αλόγου μπορεί να επανεξήχθησαν στη χώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου