Κρέας Αλόγου φαίνεται να εισήλθε κ στην Ελλάδα!

Πάνω από 60.000 tn κρέατος ιπποειδών (άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια)  διακινήθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές το 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat. Ειδικότερα, στην Ελλάδα έφτασαν 74.300 κιλά ιπποειδών, ενώ στην Κύπρο εισήλθε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, στα 291.800 κιλά. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα εισήχθησαν 34.300 κιλά από τη Βουλγαρία, 15.900 κιλά από τη Ρουμανία, 100 από την Ιταλία και 24.000 από την Ισπανία.


Στην Κύπρο εισήχθησαν 200.600 κιλά από το Βέλγιο, 84.800 από τη Γαλλία, 6.300 από την Ισπανία και 100 κιλά από την Ελλάδα. Στην αγορά της Γαλλίας εισήλθαν 11.840.000 κιλά κρέατος ιπποειδών και στη Γερμανία 1.440.000 κιλά.
 Μεγάλη ποσότητα κρέατος έφτασε στη γειτονική Ιταλία. Ειδικότερα στην αγορά της Ιταλίας εισήλθαν 23.321.300 κιλά κρέατος ιπποειδών, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να προέρχονται από την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία.


Πηγή :  http://www.econews.gr - ANT1 - GUARDIAN 

2 σχόλια:

  1. ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ

    Εντατικούς ελέγχους για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγου διενεργεί η ΕΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην αλυσίδα του λιανικού εμπορίου. Ετσι, στο στόχαστρο μπαίνουν τρόφιμα έτοιμα να διατεθούν στον καταναλωτή, τα οποία «διαφημίζουν» ότι περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, όπως για παράδειγμα προμαγειρεμένα λαζάνια που προληπτικά αποσύρθηκαν και από την ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χώρα θα πρέπει να ελέγξει από 10 έως και 150 δείγματα ώστε να έχουν συλλεχθεί στοιχεία για τουλάχιστον 2.250 τρόφιμα. Παράλληλα, το κρέας αλόγου που τυχόν θα εντοπιστεί θα ελεγχθεί για να διαπιστωθεί εάν είναι μολυσμένο με επικίνδυνα κτηνιατρικά φάρμακα.

    Ο χάρτης της διακίνησης αλογίσιου κρέατος που δημοσιεύει η βρετανική «Τέλεγκραφ» είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Στις ΗΠΑ η σφαγή αλόγων απαγορεύτηκε έπειτα από αγώνες οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων. Το αποτέλεσμα είναι 130.000 άλογα (εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν λάβει ισχυρά φάρμακα) να μεταφέρονται στο Μεξικό ή τον Καναδά για να σφαγιαστούν.

    Κόκκινο σημείο αποτελεί και η Ολλανδία, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες αλογίσιου κρέατος είναι εισαγόμενες και πωλούνται στα σουπερμάρκετ. Εκεί εντοπίζεται και ένας από τους βασικούς ενόχους για το σκάνδαλο με το μολυσμένο με αντιβιοτικά κρέας, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε καταδικαστεί και για απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω πάντα ότι δημοσιεύεται στο blog και τα βρίσκωπολύ ενδιαφέρονται . Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ξέρουμε πως και που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά τα προϊόντα ιπποειδών ; Διατίθενται σαν κρέας με σήμανση για τι είδος κρέατος είναι στην αγορά ή σαν πρόσθετα σε άλλα κρέατα χωρίς να αναφέρονται στο περιεχόμενο κονσερβών η άλλων τροφίμων με βάσει το κρέας ( σαλάμια κλπ). Μπορείς να με ενημερώσεις για αυτά . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή