Αποσύρει προϊόντα από τα ράφια η Nestle


Η Nestle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων παγκοσμίως, με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσε ότι αποσύρει προϊόντα ζυμαρικών με βοδινό από τα ράφια στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, καθώς μετά από ελέγχους εντοπίστηκαν ίχνη από DNA αλόγου.

«Οι έλεγχοί μας έδειξαν ίχνη από DNA αλόγου σε δυο προϊόντα που παρασκευάζονται από βοδινό κρέας. Τα επίπεδα που ανιχνεύθηκαν είναι άνω του 1%, του ορίου ασφαλείας που θέτει η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου για περιπτώσεις νοθείας ή βαριάς αμέλειας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα διατροφικής ασφάλειας, αλλά τα προϊόντα που αποσύρθηκαν δεν πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που η Nestle υπόσχεται στους καταναλωτές.



Στην Ιταλία και την Ισπανία η εταιρεία απέσυρε τα κατεψυγμένα προϊόντα ζυμαρικών Buitoni Beef  Ravioli και Beef Tortellini. Επίσης απέσυρε από τα ράφια το κατεψυγμένο προϊόν Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes που απευθύνεται σε εταιρείες εστίασης (catering) και παρασκευάζεται στη Γαλλία.

Πηγή : econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου