DNA Αλόγου περιείχαν τα κεφτεδάκια στα εστιατόρια της ΙΚΕΑ


Η σουηδική εταιρεία που παρασκευάζει τα κεφτεδάκια τα οποία αποσύρθηκαν από τα εστιατόρια της IKEA, εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (27/2) η σουηδική εταιρεία διατροφικής ασφάλειας (Livsmedelsverket).

Αναλύσεις που πραγματοποίησε η προμηθεύτρια εταιρεία Dafgaard επιβεβαίωσαν την παρουσία DΝΑ αλόγου στα προϊόντα αυτά, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διατροφικής ασφαλείας. Η Dafgaard δεν έχει σχολιάσει τα αποτελέσματα αυτά. Την Τρίτη (26/2), η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 320 πρώτα τεστ που έγιναν δεν έδειξαν την παρουσία κρέατος αλόγου.



Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τα προϊόντα της Dafgaard περιείχαν από 1% ως 10% κρέας αλόγου. Το επίπεδο αυτό δεν δείχνει μόλυνση κατά τη σφαγή.

Την Τρίτη, η σουηδική εταιρεία επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης απέσυρε τα κεφτεδάκια από τα εστιατόριά της σε 25 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά επίσης στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου