Σε Γερμανία και Γαλλία εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο

Εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου σε Γερμανία και Γαλλία. Ήδη άρχισε η απόσυρση του προϊόντος από τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Real. Πρόκειται για τα κατεψυγμένα λαζάνια TiP. Παράλληλα και οι αλυσίδες Tengelmann και Rewe ελέγχουν τα προϊόντα τους με επεξεργασμένο βοδινό κρέας.

Την Τετάρτη (13/2), ο υπουργός Καταναλωτικών θεμάτων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γιοχάνες Ρέμελ δήλωσε ότι έφτασε στο κρατίδιο μια ύποπτη παρτίδα λαζάνια από το Λουξεμβούργο και την Comigel. Η γαλλική εταιρεία Comigel είχε προμηθευθεί το αλεσμένο κρέας από εταιρεία του Λουξεμβούργου, που με τη σειρά της εισήγαγε τον κατεψυγμένο κιμά από κυπριακή μονάδα επεξεργασίας, η οποία παρέλαβε το επεξεργασμένο κρέας από σφαγεία στη Ρουμανία.


Αρκετά σφάγια αλόγου που προέρχονταν από σφαγεία στη Βρετανία και περιείχαν ίχνη φαινυλοβουταζόνης, μιας αναλγητικής ουσίας που απαγορεύεται στα προϊόντα διατροφής, εστάλησαν στη Γαλλία και ίσως να εισήλθαν στην διατροφική αλυσίδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές αρχές.
Ενώ σήμερα άκουσα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι 12 χώρες φαίνεται να εμπλέκονται στο διατροφικό αυτό σκάνδαλο. 
(Δείτε την είδηση και το video : http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/International/εξαπλώνεται-το-διατροφικό-σκάνδαλο-με-το-κρέας.aspx)
Τρείς άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου συνελήφθησαν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων οι συλλήψεις έγιναν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Αγγλία και σε ένα σφαγείο στην Ν.Δ Ουαλία. Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν διερευνηθεί την Τρίτη (12/2), διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών. 
Η εταιρεία Spangero της Ισπανίας φαίνεται ότι πουλούσε εις γνώση της αλογίσιο κρέας με την ετικέτα βοδινού. Ενδέχεται μάλιστα να είναι και η 1η εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο! Ο Υφυπουργός καταναλωτικών υποθέσεων της Γαλλίας δήλωσε ότι :
« Η εταιρεία Spangero επεξεργάζεται αλλά και εμπορεύεται κρέας και δεν γίνεται να μην γνώριζε τις τιμές της αγοράς, μιας και το συγκεκριμένο κρέας αγοράστηκε πολύ θφηνότερα από την τιμή που επικρατεί στην αγορά ».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου