Κροστίνι με φιλέτα αντζούγιας


Το κροστίνι, συνήθως, σε αντίθεση με τη μπρουσκέτα έχει μαγειρεμένο μεζέ από πανέ, συνήθως είναι πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου, ή από φασόλια ακόμα και από τυριά και αλλαντικά που μπαίνουν στον φούρνο και λιώνουν. Συνοδεύει καλύτερα γεύματα κρεατικών και η γεύση του θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά 3-4 φιλέτα αντζούγιες - 1 συσκευασία συκωτάκια πουλιών (250 γρ.) – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 1 φλ. κόκκινο κρασί - Λίγο δενδρολίβανο - 2 κ.σ. κάππαρη - 1 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση :
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο δεντρολίβανο και τα φιλετάκια αντζούγιας καθώς τα συκωτάκια πουλιών.
 Προσθέτουμε 2 κ.σ. κάπαρη και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις το κρασί εξατμιστεί και έχουν γίνει τα συκωτάκια, αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.
 Με το πιρούνι τα λιώνουμε και τα κάνουμε πατέ μέσα στο τηγάνι.
 Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και αλείφουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου