Ο Ελληνικός Αμπελώνας στην Αθήνα


Ένα ποτηράκι κρασί» θα προσφέρουν για 7η φορά τα Διονύσια, που διοργανώνονται από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2013, στο γνωστό χώρο όπου έχουν καταξιωθεί, το Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Τα Διονύσια  αποτελούν την πιο δημοφιλή και καταξιωμένη έκθεση κρασιού της Ελλάδας προσφέροντας γευστική δοκιμή και προβολή οίνων. Μαζί με τη σωστή οργάνωση και βέβαια την ελκυστικότητα των ελληνικών και όχι μόνο κρασιών,   παράγοντες, όπως η εξαιρετική αισθητική, η μεγάλη φωτεινότητα, και η εύκολη πρόσβαση στο Ζάππειο, συμβάλλουν στην προσέλκυση περισσότερων των 10.000 καταναλωτών, που έχουν αποδείξει πως δεν πτοούνται από την κρίση.

Είναι δε σίγουρο πως οι οινόφιλοι επισκέπτες των Διονυσίων είναι πραγματικοί λάτρεις του κρασιού, που χαίρονται να έρχονται στην εν λόγω έκθεση πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκθέτες και τα προϊόντα τους (ανάμεσά τους και μερικές από τις καλύτερες και πλέον ακριβές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικά κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα).
Όπως και στα Διονύσια 2011, η συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα αναμένεται μαζική και θα συνοδευτεί από αποσταγματοποιίες και εταιρείες εισαγωγής οίνων. Προβλέπεται δε πως ούτε και φέτος θα λείπουν πρωτοεμφανιζόμενοι σε έκθεση οινοποιοί. Ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας, Vinetum, Ντίνος Στεργίδης, κάνει για το 2013 την πρόβλεψη που με επιτυχία είχε κάνει το 2011: «Η έκθεση θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και το 2013, παρά την κρίση».
Πάντα πρωτοπόρα, τα Διονύσια φέρνουν φέτος επανάσταση: Μέσα στην έκθεση θα γίνεται και πώληση επιλεγμένων εμφιαλωμένων οίνων, σε ειδικές τιμές, «οινοποιείου», με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο (ηλεκτρονικά, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή κάβα «HouseOfWine.gr»), χωρίς άμεση πληρωμή.
Επιλέγοντας κρασιά και ποσότητα σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο αγορών, που ο επισκέπτης θα παίρνει στην είσοδο μαζί με τον κατάλογο, το ποτήρι γευσιγνωσίας και τη συλλεκτική καρφίτσα των Διονυσίων 2013, κάθε οινόφιλος θα λαμβάνει τα κρασιά που διάλεξε στο χώρο επιλογής του (παράδοση δωρεάν), δίνοντας στο πλαίσιο της έκθεσης μόνο μία πολύ μικρή προκαταβολή και επιλέγοντας τον τρόπο αποπληρωμής.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι 3 γνωστότερες σχολές οινογνωσίας της Αττικής («WSPC», «Οίνος ο Αγαπητός» και «Genius in Gastronomy») θα προσφέρουν μαθήματα γευστικής δοκιμής δωρεάν.
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου