ΕΦΕΤ: Έρευνες σε εταιρείες που εισήγαγαν κρέας αλόγου στην Ελλάδα


Σε συνεργασία με την αστυνομία, ο ΕΦΕΤ διεξάγει ελέγχους σε δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται να εισήγαγαν άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, όταν οι αρχές εντόπισαν την συναλλαγή όπου καταγράφονται όλες οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες (η Βουλγαρία δεν είναι σε πλήρη ένταξη και γι' αυτό καταγράφεται ως τρίτη χώρα) αναζήτησαν τους δυο ιδιοκτήτες στις διευθύνσεις των εταιρειών που είχαν δηλωθεί στο σύστημα.



Όταν έφτασαν σε αυτές, βρήκαν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΕΤ, ότι η μια διεύθυνση ήταν χωράφι και η άλλη σε πολυκατοικία που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία!

Επίσης έγινε έλεγχος σε μία εταιρεία στο Παγκράτι αλλά δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. Εν τω μεταξύ, οι μηχανισμοί του ΕΦΕΤ προσπαθούν να εξακριβώσουν τόσο τις ακριβείς ποσότητες, όσο και τις χώρες απ΄όπου έχει εισαχθεί αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα. Σύμφωνα, πάντως, με τη Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά, ενώ στέλεχος του ΕΦΕΤ λέει: «Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος»

Μετά από αίτημα του ΕΦΕΤ η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ και την εισαγγελία Αθηνών. Η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν είναι μεν παράνομη πράξη, αλλά ερευνάται αν πλασαρίστηκε ως μοσχαρίσιος κιμάς.

http://www.imerisia.gr - Ελευθεροτυπία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου