Οι προτάσεις της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) στο Συμβούλιο Υπουργών

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Εάν χρειαστεί, οι εργασίες του θα επεκταθούν και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.
Στο μηνιαίο Συμβούλιο θα συμμετάσχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο και τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη.
Όσον αφορά τα γεωργικά θέματα, ξεχωρίζει η ανταλλαγή απόψεων επί της ανακοίνωσης της Κομισιόν για την ΚΑΠ μετά το 2013, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η συζήτηση για την πρόταση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων να εισπράττει τέλη.
Τέλος, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μη καταχώρηση της ουσίας 1,3-dichloropropene στο παράρτημα της οδηγίας 91/414.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κυριότερο θέμα που θα απασχολήσει τους Υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η έναρξη των συζητήσεων για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013.
Βάση της ανταλλαγής απόψεων θα αποτελέσει η πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής, η οποία και θα παρουσιαστεί επισήμως για πρώτη φορά στους υπουργούς.
Tους 27 θα απασχολήσουν και θέματα που άπτονται της αλιείας: Οι αλιευτικές δυνατότητες για το 2011-2012 σε ορισμένα αποθέματα βαθέων υδάτων και οι διαπραγματεύσεις Ε.Ε.- Νορβηγίας για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου