ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ


Το σκόρδο είναι χρήσιμο, από κοινού με την κανονική φαρμακευτική αγωγή, για την καταπολέμηση της υπέρτασης, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, υπό την Κάριν Ριντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Maturitas», σύμφωνα με το BBC, έκαναν δοκιμές με 50 εθελοντές που έπασχαν από υψηλή πίεση του αίματος.
Οι ασθενείς κλήθηκαν να πάρουν τέσσερις κάψουλες από εκχύλισμα σκόρδου ημερησίως και αποδείχτηκε ότι μετά από 12 εβδομάδες είχαν χαμηλότερη πίεση -περίπου 10mmHg χαμηλότερη η συστολική- σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονική κάψουλα (πλασέμπο).
Το σκόρδο, εδώ και χρόνια, θεωρείται καλό για την καρδιά. Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι τα συμπληρώματα σκόρδου μειώνουν το επίπεδο χοληστερόλης.
Οι ειδικοί τονίζουν πάντως ότι τα συμπληρώματα σκόρδου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ύστερα από ιατρική συμβουλή, καθώς το σκόρδο μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως να αραιώσει το αίμα ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα.
Οι Αυστραλοί γιατροί τόνισαν ότι το σκόρδο δεν πρέπει να υποκαθιστά τα κανονικά φάρμακα για την υπέρταση, αλλά να δρα συμπληρωματικά προς αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου