ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ίχνη κοκαΐνης από την επεξεργασία των φύλλων κόκας, χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα και ποτά ως πρόσθετο αρωματικών ουσιών και βάση του ποσοστού τους συμμετοχής στην συνταγή, δεν θεωρούνται επιβλαβή. Στην πράξη, κόκκοι κοκαΐνης από την επεξεργασία φύλλων κοκαΐνης, χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στα τρόφιμα (προσοχή: στα τρόφιμα που βρίσκονται σε στερεή μορφή) ως φυσική αρωματική ουσία.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της coca-cola η οποία στα πρώτα χρόνια παραγωγής της περιείχε ίχνη κοκαΐνης. Αλλά και πιο πρόσφατα βρέθηκε μετά από ελέγχους του Γερμανικού κράτους, ότι η Red bull cola περιέχει ποσοστά κοκαΐνης. Μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφεραν πως τα επίπεδα κοκαΐνης που ανιχνευθηκαν δεν αποτελούν κίνδυνο άμεση απειλή για την υγεία, οστόσο η εύρεση και μόνο σημαίνει πως το συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό δεν μπορεί να ταξινομηθεί ως τρόφιμο, και χρειάζεται νέα άδεια και ειδικές επισημάνσεις στη συσκευασία πριν επανακυκλοφορήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου