ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους και φέτος δηλώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή τους για την παραγωγή, που ήδη πούλησαν στα κονσερβοποιεία και την εξαίρεσή τους από την περαίωση, την οποία και χαρακτηρίζουν άδικη.
Όπως τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Τάσος Χαλκίδης, οι παραγωγοί του νομού Ημαθίας θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, από τον κόμβο της Κουλούρας (Εγνατία Οδός, τμήμα Βέροιας-Κοζάνης).
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν σκοπό να κλείσουν τον οδικό άξονα και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις άκρες του δρόμου. Ωστόσο, δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε μπλόκα, εάν δεν λάβουν τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα και σε μία δόση.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία οι μονάδες - μέλη της αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας, ο κ. Χαλκίδης ανέφερε: «Και εμείς όμως έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και οι γεωπόνοι καθημερινά μας κυνηγάνε να πληρώσουμε τα φάρμακα».
Το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου συνεδριάζουν οι παραγωγοί του νομού Πέλλας και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Τάσος Κυραλίδης, αναμένεται να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των συναδέλφων τους από την Ημαθία.


http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου