Ανάκληση σε τουρσί κίτρου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος με πίκλες, παρασκευής Ηνωμένου Βασιλείου, από το καπάκι του οποίου παρατηρήθηκε μετανάστευση εποξειδωμένου σογιελαίου (ESBO), σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Pasco τουρσί-Lime, μέτρια καυτερή (Pasco Lime Pickle)» σε γυάλινο βαζάκι των 283 γραμμαρίων, με κωδικό προϊόντος (Art-Nr) 11574, αριθμό παρτίδας (batch) 80891 και ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2012, το οποίο διακινήθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ASIANA ΕΠΕ», Κορινθίας 36, ΑΘΗΝΑ. Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελληνική αγορά είναι 12 συσκευασίες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος, η απεικόνιση του οποίου εμφανίζεται παρακάτω, από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου