ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία ύστερα από τον εντοπισμό διοξίνης σε ζωοτροφές. Οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση προϊόντων σε 1.000 ορνιθοτροφεία ενώ πάνω από 8.000 πτηνά σφαγιάστηκαν. 

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DAPD, εισαγγελείς ερευνούν το ενδεχόμενο παραγωγοί ζωοτροφών να χρησιμοποίησαν υλικά μολυσμένα με διοξίνη. 

Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση πώλησης των προϊόντων τους σε ορνιθοτροφεία στα δυτικά κρατίδια Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Σλέσβιγκ Χολστάιν.  

Την ίδια ώρα στην ανατολική Γερμανία οι αρχές τόνισαν ότι ζωοτροφή βάρους τουλάχιστον 55 τόνων, που πιθανόν να περιείχε διοξίνη, έχει ήδη καταλήξει στα ορνιθοτροφεία.

http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Αναλύσεις δειγμάτων ζωοτροφών από τη γερμανική εταιρεία Harles und Jentzch είχαν δείξει μόλυνση με αυξημένα επίπεδα διοξίνης από το Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας του γερμανικού κρατιδίου Σλέσβιχ Χόλστάιν, όπου εδρεύει η εταιρεία.

    Το υπουργείο παραδέχθηκε ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα.

    Δείγμα που είχε αναλυθεί από ιδιωτικό εργαστήριο είχε δείξει τότε ότι τα επίπεδα διοξίνης ήταν δύο φορές υψηλότερα από το κανονικό. Ωστόσο το υπουργείο ενημερώθηκε για το γεγονός στις 27 Δεκεμβρίου. Τα αίτια της καθυστέρησης στην ενημέρωση του υπουργείου δεν έχουν διευκρινιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή