Το σκάνδαλο με τις ''Διοξίνες'' (Part2)

Θυμάστε που πριν δύο μέρες που σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με την είδηση ''βόμβα'' όσον αφορά  τις διοξίνες που εντοπίστηκαν σε πτηνοτροφία (αυγά-πουλερικά) της Γερμανίας...? (ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Έρχεται λοιπόν τώρα τόσο ο Ε.Φ.Ε.Τ. όσο και το Γερμανικό Υπουργείο Γεωργίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δηλώσουν καθησυχαστικοί αναφορικά με το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων Γ.Νυχάς «δεν έχει προκύψει με βάση τις γερμανικές αρχές εισαγωγή στη χώρα μας προβληματικών παρτίδων, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε το πρόβλημα ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν τίθεται θέμα ελέγχου στην ελληνική επικράτεια»

Το υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εξήχθησαν στην Ολλανδία 135.000 αυγά από ένα πτηνοτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές.Υπεύθυνη για το διατροφικό σκάνδαλο είναι μεγάλη γερμανική εταιρεία που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια χημικά λίπη τα οποία προορίζονταν για βιομηχανική χρήση για να κατασκευάζει ζωοτροφές. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι η εταιρεία αγόραζε υπολείμματα χημικού λίπους από μια μονάδα παραγωγής βιοντίζελ.


Στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ειπώθηκαν τα εξής :
  • Άγνωστο παραμένει το μέγεθος του διατροφικού σκανδάλου με τις διοξίνες, καθώς εκκρεμούν ακόμα εκατοντάδες ποιοτικοί έλεγχοι 
  • Άγνωστο παραμένει το πόσο βαθιά εισχώρησαν οι διοξίνες στην τροφική αλυσίδα
  • ενώ επιστήμονες προτρέπουν τον κόσμο στην κατανάλωση βιολογικών αυγών κ κοτόπουλων μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση
    Δείτε το βίντεο :  http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του εκπροσώπου του Επιτρόπου Υγείας Τζον Νταλί, τονίζει ότι: «προς το παρόν το πρόβλημα μοιάζει να περιορίζεται στη Γερμανία».
«Ρωτήσαμε αν οι εξαγωγές αυγών και κρέατος έχουν επηρεαστεί και ελέγχουμε αν υπάρχουν προβλήματα για άλλες χώρες», ανακοίνωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν εκπρόσωπος Τύπου του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι.  «Επιθυμούμε να μάθουμε την έκταση της μόλυνσης, διότι στην αρχή αφορούσε δύο κρατίδια (της Γερμανίας) και τώρα πέντε», επεσήμανε. 

Η υπόθεση έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς η Γερμανία προειδοποίησε όλους τους εταίρους της στην ΕΕ μέσω του συστήματος συναγερμού που ενεργοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο Βενσέν. 
Η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες από το Βερολίνο, το οποίο είχε ενημερώσει τους εταίρους από τις 27Δεκεμβρίου, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.
(more info : megatv.com)

2 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ,
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ Πόσο ''light'' μπορεί να είναι τα light Προϊόντα ?
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Γεωργία :-)
    Ομολογώ ότι κι εσύ έχεις ορισμένα εξαιρετικά άρθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή