ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλοί άνθρωποι προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα τους από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, επιλέγουν να κόψουν ένα μέρος από τα ποσά που ξοδεύουν για την διατροφή τους βάζοντας όμως κατ' αυτόν τον τρόπο περοσσότερο ανθυγιεινές τροφές στο τραπέζι τους.

Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ότι σε μία περίοδο όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις σημειώνουν μείωση στα έσοδα τους, στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού (και γενικότερα στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα) όχι μόνο δεν παρουσιάζεται μείωση αλλά εμφανίζεται και σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν φαίνεται να αγγίζει τα ταχυφαγεία, καθώς το καταναλωτικό κοινό καταφεύγει στο εύκολο και γρήγορο φαγητό για οικονομία χρόνου και χρημάτων. 

Πόσο όμως μας βοηθά κάτι τέτοιο? Στην πραγματικότητα η υγιεινή διατροφή στοιχίζει πολύ λιγότερο απ' ότι θα πίστευε κανείς, καθώς δεν επηρεάζεται μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα το πορτοφόλι μας!
Μία διατροφή πλούσια σ' όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, εξεσφαλίζει την καλή υγεία και την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ένα ''θωρακισμένο'' ανοσοπποιητικό σύστημα σημαίνει ότι θα αρρωστήσουμε λιγότερες φορές, άρα θα χρειαστεί να επισκεφθούμε λιγότερες φορές τον γιατρό μας, γλιτώνοντας έτσι αρκετά χρήματα/έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου