Λαβράκι με τσιπς παντζαριού απο τον chef Λευτέρη Λαζάρου!


ΥΛΙΚΑ

(ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

1.200-1.400 γραμ. λαβράκι (το λαβράκι μπορεί να είναι και ιχθυοκαλλιέργειας)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πράσσα, μόνο το άσπρο μέρος τους, χοντροκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 μεγάλα παντζάρια, κομμένα στον τρίφτη ή στο μαντολίνο (σε λεπτές φέτες)
80 ml ελαιόλαδο για τη συνταγή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του παντζαριού
10 ml ξύδι κρασιού
Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τα λαβράκια και κόβουμε στη μέση το κάθε φιλέτο. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσσα, τον άνιθο και το μαϊντανό. Σε δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ψάρια να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Σβήνουμε με το μισό ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε τα τσίπς παντζαριού με το υπόλοιπο ξύδι και τα τηγανίζουμε. Μοιράζουμε τα λαχανικά και το ψάρι σε 4 ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα τσιπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου