ΑΜΥΓΔΑΛΑ Κ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αμερικανοί ειδικοί διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και ειδικότερα στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων όπως ο διαβήτης αλλά και οι καρδιοπάθειες.
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι οι οποίοι μελέτησαν τις επιπτώσεις της στον οργανισμό 65 ενηλίκων ατόμων με προδιαβήτη. Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται διαταραχή των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και τα άτομα που έχουν αυτό το πρόβλημα υπολογίζεται ότι έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν είτε διαβήτη είτε κάποια καρδιακή πάθηση. 


Σύμφωνα με την έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα βοήθησε από τη μια πλευρά στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης και από την άλλη στη μείωση της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (της LDL), τα υψηλά επίπεδα της οποίας αυξάνουν τους κινδύνους σοβαρών καρδιακών προβλημάτων. «Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά για όσους βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη και καρδιοπαθειών, αφού δείχνουν ότι απλές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνισή τους» δήλωσε στην «Daily Μail» η Μισέλ Βιέν, επικεφαλής της έρευνας. 

http://www.tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου