Ορισμένα μπαχαρικά και τροφές περιέχουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ σε φυτική μορφή και μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια μικρή αδιαθεσία το ίδιο αποτελεσματικά όπως θα κάνατε και με μία ασπιρίνη.
Το κάρι κρατάει τα πρωτεία σε περιεκτηκότητα σαλικυλικών οξέων και ακολουθούν πάπρικα, κύμινο, κανέλα και πιπέρι καγιέν.
Απο τα βότανα ξεχωρίζει το θυμάρι και εν συνεχεία το δεντρολίβανο, η ρίγανη και το τσάι.
Απο τα φρούτα πιο πλούσια σε ακετυλοσαλικυλικά είναι τα μύρτιλα, τα προτοκάλια, ο ανανάς και τα σταφύλια ενώ τέλος ντομάτα, πράσινες ελιές και κόκκινα ραδίκια είναι επίσης πολύ καλές πηγές <<φυσικής ασπιρίνης>>.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου