• Φροντίζετε το διαιτολόγιό σας να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (πορτοκάλια, λεμόνια, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, φράουλες, ακτινίδια).
• Φτιάξτε πολύχρωμες σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, λιναρόσπορο ή καρύδια, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (για βιταμίνες C, E, β-καροτένιο και σίδηρο).
• Φροντίζετε να τρώτε μία φορά την εβδομάδα κάποιο λιπαρό ψάρι όπως σαρδέλα, κολιό, σολομό, πέστροφα (για ωμέγα 3 λιπαρά).
• Δοκιμάστε για σνακ άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (βιταμίνη Ε, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά, φλαβονοειδή, σελήνιο).
• Προστατεύστε το ανοσοποιητικό σας αποφεύγοντας το φαγητό απέξω, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη και το αλκοόλ.
• Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες γιατί αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου