ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ : Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Τί είναι η κυτταρίτιδα?
Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από το λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες κάτω από το δέρμα. Επειδή το λίπος συγκεντρώνεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι πιο εμφανές από το λίπος που εντοπίζεται βαθύτερα στο σώμα, δίνει στο δέρμα μια εμφάνιση με λακάκια η οποία μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού και αισθητικά δεν είναι κάτι το όμορφο.
Η κυτταρίτιδα παρατηρείται συνήθως στους γοφούς, στους μηρούς και στους γλουτούς. Οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ συχνότερα σε σχέση με τους άνδρες.Ακόμα και οι πιο λεπτοί άμθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα!
Παράγοντες που επηρρεάζουν την κυτταρίτιδα :
1. Κληρονομικοί παράγοντες-Γονίδια
2. Η κακή διατροφή
3. Ο αργός μεταβολισμός
4. Ορμονικές αλλαγές
5. Η Εγκυμοσύνη
6. Η Αφυδάτωση
7. Υπερβολικό βάρος σώματος ή παχυσαρκία
8. Αύξηση της ηλικίας

Τρόποι καταπολέμισης της κυτταρίτιδας :
1. Απώλεια σωματικού βαρους
2. Σωματικλη άσκηση
3. Μασάζ
4. Επιθέματα και επικαλύψεις με διάφορα προϊόντα (κρέμες κ.α)
5. συμπηρώματα διατροφής
6. χειρουργική επέμβαση
Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ!
Καλή ενυδάτωση του οργανισμού πίνοντας άφθονα υγρά, διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά & φυτικές ίνες, διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους και προσοχή στις διακυμάνσεις του βάρους, τακτική σωματική άσκηση και αποφυγή του καπνίσματος είναι μερικά από όσα μπορεί κάποιος να κάνει.

Tips που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας :

Γυμναζόμαστε

Για να βοηθήσουμε τους μύες στο κάψιμο του λίπους, πρέπει και να τους γυμνάζουμε. Μια ώρα εντατικής γυμναστικής αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική. Και το σημαντικότερο είναι, ότι δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε πολύπλοκα προγράμματα γυμναστικής, αλλά αντιθέτως, προγράμματα απλά, τα οποία γυμνάζουν όλο το σώμα, περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης, το σωστό τρέξιμο περιλαμβάνει διαστήματα μικρής έντασης και διαστήματα υψηλής έντασης. Αυτά τα «διαλείμματα» ενισχύουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στο κάψιμο του λίπους, ακόμα και 24 ώρες μετά το τρέξιμο.

Πίνουμε άφθονο νερό

Η κατανάλωση νερού βοηθά μία από τις λειτουργίες του συκωτιού μας, η οποία μετατρέπει το αποθηκευμένο λίπος σε ενέργεια. Επίσης, το συκώτι βοηθά και τη σωστή λειτουργία των νεφρών, τα οποία χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσουν σωστά. Στην περίπτωση μάλιστα, που τα νεφρά δεν έχουν την απαιτούμενη ποσότητα νερού, το συκώτι αναλαμβάνει να κάνει τη «δουλειά» τους, μαζί βέβαια με όλες τις άλλες δικές του λειτουργίες. Έτσι, όμως η μετατροπή του λίπους σε ενέργεια δεν γίνεται ούτε γρήγορα, αλλά ούτε και αποτελεσματικά. Συνοψίζοντας, το νερό παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κάψιμο λίπους, αλλά δυστυχώς λίγοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη συμβουλή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου