Μικρά – Μικρά

  • Το άμυλο που περιέχουν τα φρούτα αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε σάκχαρο και τα όξινα συστατικά υποχωρούν. Το φρούτο γλυκαίνει και παράλληλα μαλακώνει, ενώ παράγεται αιθυλένιο που επιταχύνει την διαδικασία της ωρίμανσης.
  • Το τυρί λειτουργεί σαν ''ασπίδα'' για τα δόντια αυξάνοντας την παραγωγή σάλιου, που βοηθά στην απομάκρυνση των κατάλοιπων της τροφής. Επιπλέον είναι πλούσιο σε Ασβέστιο(Ca) και Φώσφορο(P), δύο μεταλλικά στοιχεία που δυναμώνουν και διατηρούν υγεϊή την οδοντοστοιχία μας.
  • Μία κουταλιά φρέσκια ρίγανη έχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών απ' ότι ένα μήλο.
  • Για να μειώσετε το τσούξιμο στα μάτια και τα δάκρυα που προκαλούνται από το καθάρισμα των κρεμμυδιών, μπορείτα να τα αφήσετε για ένα χρονικό διάστημα στο ψυγείο πρίν τα καθαρίσετε. Ένα ακόμα μικρό μυστικό είναι να καθαρίσετε τα κρεμμύδια σας κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Η μάσηση τσίχλας -χωρίς ζάχαρη- για 15' την ημέρα μετά από κάθε γεύμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο της πείνας και την μείωση των ''ατασταλειών'' μεταξύ των τρών κύριων γευμάτων. Έτσι μακροπρόθεσμα λόγω της μικρότερης συνολικής θερμιδικής πρόσληψης μπορούμε να επιτύχουμε μικρή αλλά αισθητή απώλεια βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου